subota, 4. kolovoza 2012.

Makovnjača

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 80 g margarina
  • 50 g šećera
  • 2 žumanjka
  • korica limuna
  • 1 žličica soli
  • 1 kvasac
Aparat podesit na: Program 8 - DOUGH

Nadjev:

  • 200 g mljevenog maka
  • 80 ml mlijeka
  • 150 g šečera
  • korica limuna
  • 1 žlica margarina
  •  
     
  • 4 žlice marmelade od višanja
  • bjelanjak za premaz tijesta

Opis rada:

Kada se tijesto izvadi iz aparata na radnoj se površini lagano izmješa i podijeli na dva dijela. Nadjev se izmješa sa vrelim mlijekom i dok se tijesto diže ostavi da se ohladi. Razvaljamo prvi dio tijesta namažemo sa dvije žlice marmelade i sa polovicom nadjeva. Umotamo ga i stavimo u pouljenu tepsiju za pečenje. Isto tako napravimo i sa drugim dijelom tijesta i nadjeva. Bjelanjkom namažemo tijesto i stavimo u pečnicu na 15 minuta i 180 stupnjeva. Da nam gornji dio tijesta previše ne izgori stavimo aluminijsku foliju preko tijesta i pečemo dalje još 35 minuta na istoj temperaturi - 180 C.
 
Moji najbolji potrošači

Nema komentara:

Objavi komentar